Translate

zondag 10 maart 2013

project 52 week 10 fondue soep deel 1

project 52 week 10 fondue soep deel 1

Al eerder ging het in deze blog over soep maken (in week 2 en week 3).
Er is nog een soep, die ik jullie kan aanraden. Wat mij betreft is dit de lekkerste soep ooit.
Ook dit "recept" bestaat uit twee delen en hier komt deel 1.

Wat heb je nodig voor deel 1:
- 1 liter water en twee bouillonblokjes (kruiden, groenten)
- stukjes kipfilet
- gehaktballetjes
- stukjes bloemkool
- sperzieboontjes, gedopt en in stukjes gesneden
- fonduepan (Heel Belangrijk!)






Het water en de blokjes gaan in de fonduepan. Vervolgens ga je fonduen. Dus stukjes vlees aan pennen gaar laten worden in de bouillon. Regelmatig flink wat boontjes en bloemkoolroosjes in de bouillon doen en na een tijdje er weer uit vissen om op te eten. Een stukje stokbrood smaakt hier ook prima bij.


Door eten tot je genoeg gehad hebt. Dan doe je de rest van het vlees en de groente in de pan en laat dat ook gaar worden. Dan de stekker eruit (van de fonduepan) en de soep gooi je in een andere pan (of een bakje o.i.d.) en laat het afkoelen. Dit bewaar je tot volgende week, want dan volgt deel 2 van dit recept. Doe het dus maar even in de vriezer!

Meer weten over Karlie?
 

1 opmerking:

  1. Oei en net nu ik zo een grote honger heb moet ik nog een week wachten.
    Ziet er weer lekker uit!
    Grtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen